Tymián lze použít jak ve směsi koření, tak samostatně. Jeho výhodou je, že se může přidávat do pokrmu hned na začátku přípravy a jen velmi pozvolna ztrácí intenzitu. Hodí se jak k masu, obzvlášť ke zvěřině, tak k zelenině, do nejrůznějších nádivek a omáček. V kombinaci s bobkovým listem a petrželí je vhodný do masových vývarů. Čerstvý tymián je také skvělý do mletého masa na karbanátky. Je třeba jej ale dávkovat opatrně, protože je velmi silně aromatický. Tymián se dá sklízet i při plném květu, ani tak neztrácí aroma jako některé jiné druhy. Nejvíce aromatických látek v listech je ale těsně před rozkvětem. Kromě uchovávání čerstvých snítek v lednici lze tymián také sušit a nakládat do oleje nebo octa a poté využít k zakapávání zeleninových salátů.
Buďte první, kdo se dozví o novinkách
a speciálních akcích.
Máte-li něco na srdci, ozvěte se nám:
Tel.:
+420 739 544 488
E-mail:
info@freshbedynky.cz