Zelený chřest s batátovým pyré a máslovými fazolemi

Do kombinace těchto lahodných chutí jsme se ihned zamilovali!

Recept pro Freshbedýnky připravila Lenka Formánková. Pro více inspirace na jednoduché recepty a zajímavé tipy se podívejte na její blog 1000chuti.cz.

kategorie: Hlavní jídla
počet porcí: 4
doba přípravy: 30 minut

Příprava

1

Batáty oloupejte, nakrájejte na větší kostky a na páře vařte 15 minut do změknutí. Uvařené batáty rozmixujte s kokosovým mlékem, menší lžičkou soli (dle chuti) a se špetkou muškátového oříšku.

2

U zeleného chřestu odřízněte konce (zhruba dva centimetry) a rovnoměrně ho poskládejte na pečící papír. Polijte olivovým olejem a opatrně chřestem zahýbejte, aby se olej dostal všude. Chřest osolte a opepřete. Položte na něj 4-5 koleček citronu. Pečte 10 minut na 200 stupňů dle tloušťky chřestu. Špičky mohou být více upečené, aby krásně křupaly.

3

Mezitím najemno nakrájejte jarní cibulku, osmažte ji na olivovém oleji, osolte a přidejte máslové fazole, aby se s cibulkou prohřály.

4

Na talíř servírujte batátové pyré, upečený chřest s citronem a fazolkami, na které postrouhejte sýr. Vše posypte petrželkovou natí.