Zázvorový chlebíček

Sladký chlebíček provoněný zahřívajícím kořením a pomerančem. Za báječnou verzi této dobroty děkujeme Martině z Vařeniště.

kategorie: Dezerty
počet porcí: 1
doba přípravy: 45 minut

Příprava

1

Vyložte chlebíčkovou formu pečicím papírem nebo ji vymažte máslem

2

Z BIO pomeranče ořízněte slupku a odstraňte z ní spodní bílou část. V plecháčku (nebo menším kastrůlku) přiveďte vodu k varu a vsypte do ní kůru. Vařte 10 – 15 sekund a slijte. Kůru spařte tímto způsobem ještě 2x. Odstraníte tím její nahořklost. Kůru nakrájejte najemno

3

Do mísy vyklepněte vejce a prošlehejte je metličkou spolu s cukrem. Do mísy přidejte pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, med a olej. Nastrouhejte zázvor. 30 g v chlebíčku udělá lehce štiplavou chuť, jestli ale chcete přitvrdit, můžete zkusit přidat ještě o něco víc. Přidejte i skořici, hřebíček a kurkumu a důkladně metličkou promíchejte

4

Do mísy přisypte obě mouky a kypřicí prášek do pečiva. Promíchejte a směs rozetřete do připravené formy. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 25 minut

5

Ještě vlažné polijte rozpuštěnou čokoládou a posypte strouhaným kokosem