Fresh recepty - Dezerty
Zázvorový chlebíček
Sladký chlebíček provoněný zahřívajícím kořením a pomerančem. Za báječnou verzi této dobroty děkujeme Martině z Vařeniště.
Příprava
Vyložte chlebíčkovou formu pečicím papírem nebo ji vymažte máslem
Z BIO pomeranče ořízněte slupku a odstraňte z ní spodní bílou část. V plecháčku (nebo menším kastrůlku) přiveďte vodu k varu a vsypte do ní kůru. Vařte 10 – 15 sekund a slijte. Kůru spařte tímto způsobem ještě 2x. Odstraníte tím její nahořklost. Kůru nakrájejte najemno
Do mísy vyklepněte vejce a prošlehejte je metličkou spolu s cukrem. Do mísy přidejte pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, med a olej. Nastrouhejte zázvor. 30 g v chlebíčku udělá lehce štiplavou chuť, jestli ale chcete přitvrdit, můžete zkusit přidat ještě o něco víc. Přidejte i skořici, hřebíček a kurkumu a důkladně metličkou promíchejte
Do mísy přisypte obě mouky a kypřicí prášek do pečiva. Promíchejte a směs rozetřete do připravené formy. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 25 minut
Ještě vlažné polijte rozpuštěnou čokoládou a posypte strouhaným kokosem