Zapečený lilek s nivou a sušenými rajčaty

Lilek je úžasně variabilní zelenina. Milují ji obzvlášť vegetariáni a vegani, jelikož velmi snadno přijímá všemožné výrazné chutě. Dnes si připravíme jeho zapečenou variantu. Sýr s modrou plísní a výrazná sušená rajčata dodají tomuto pokrmu ten pravý ŠMAK!

kategorie: Hlavní jídla
štítky: ,

Příprava

1

Připravíme si z uvedených ingrediencí marinádu, tou kolečka lilku potřeme a necháme lilek asi hodinku marinovat.

2

Poté dáme na cca 4 minuty lilek grilovat do kontaktního grilu, lze „předpéct“ i v troubě, ale chuť z grilu bude lepší.

3
Na ogrilovaný lilek naklademe předem na malé kousky nakrájenou papriku, jarní cibulku a sušená rajčata, vše nakonec zasypeme nastrouhanou nivou.
4

Pečeme 20 minut na 200 stupňů.

5

Všem přejeme dobrou chuť! 🙂