Zapečené žampiony s jehněčím

Jehněčí maso s medvědím česnekem je skvělou chuťovou kombinací.

Zkuste plněné žampiony před upečením navíc obalit slaninou, anebo po vytažení z trouby obalte listem medvědího česneku a propíchněte párátkem, ať drží.

kategorie: Hlavní jídla
doba přípravy: 40 minut

Příprava

1

Rozehřejte troubu na 200 °C

2

Žampionům vyřízněte nožičku a vydlabejte je tak, aby vznikl dostatečný prostor pro náplň. Pokud některý žampion na kloboučku nestojí dostatečně rovně, trošku ho seřízněte

3

Římský kmín nasucho opražte na pánvi a medvědí česnek nasekejte

4

Mleté maso promíchejte s medvědím česnekem, římským kmínem, trochou soli a pepřem

5

Tvořte kuličky a vkládejte do žampionů

6

Plech jemně potřete olejem, dejte na něj žampiony a pečte 20 minut

7

My jsme si na žampionech s jehněčím masem pochutnali s celerovým pyré a narychlo opečenou zeleninkou se zálivkou s medvědím česnekem

Tip

Naše doporučení

Výřezky žampionů nevyhazujte. Použijte je ráno do smaženice, do omelety anebo je použijte do houbové polévky