Zapečené žampiony s jehněčím

Pokud jste se doteď báli jehněčího, zkuste tento recept. Je naprosto jednoduchý a výsledek působivý. Zapečené žampiony s jehněčím jsou výborným hlavním chodem. A když je navíc upečete obalené slaninou, anebo po vytažení z trouby obalíte listem medvědího česneku (propíchněte párátkem, ať drží) jsou z nich skvělé jednohubky.

Mleté jehněčí maso z Kosařova mlýna je namíchané s vepřovým a chuť je tak velice jemná.

kategorie: Hlavní jídla
doba přípravy: 40 minut

Příprava

1

Rozehřejte troubu na 200 °C.

2

Žampionům vyřízněte nožičku a vydlabejte je tak, aby vznikl dostatečný prostor pro náplň

3

Pokud některý žampion na kloboučku nestojí dostatečně rovně, trošku ho seřízněte.

4

Římský kmín nasucho opražte na pánvi

5

Spolu s medvědím česnekem, trochou soli a pepřem dobře promíchejte s masem

6

Tvořte kuličky a vkládejte do žampionů.

7

Plech jemně potřete olejem, dejte na něj žampiony a pečte 20 minut.

8

My jsme si na žampionech s jehněčím masem pochutnali s celerovým pyré a narychlo opečenou zeleninkou se zálivkou s medvědím česnekem.

9

Tipy:

10

▪ Výřezky žampionů by byla škoda vyhazovat

11

Odložte si je na ráno na smaženici, do omelety anebo je použijte do polévky.

12

▪ Pokud vám maso zbyde, vytvořte z něj kuličky a dejte je také zapéct

13

Poslouží vám na kontrolu, zda je již maso upečené.