Zapečené kapustové listy s pohankou

kategorie: Hlavní jídla
počet porcí: 4
doba přípravy: 40 minut

Příprava

1

Rozehřejte troubu na 180 °C

2

Pohanku zalijte vroucím vývarem 1:1 a nechte nasáknout pod pokličkou

3

Mezitím vyřízněte košťál z kapusty a spařte ji

4

Můžete nejdřív oddělit listy, anebo vložit celou hlávku do vroucí vody, kterou ihned poté odstavíte z ohně

5

Hrnec přikryjte a počkejte asi 10 minut

6

Osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli se slaninkou (anebo jinou přísadou), přidejte utřený česnek, kmín, muškátový oříšek, osolte, hojně opepřete a ještě chvíli smažte, ať se vše rozvoní

7

Odstavte z ohně a vmíchejte pohanku

8

Kapustovým listům uřízněte tvrdou část, aby se dobře rolovaly

9

Listy plňte pohankovou směsí a zarolujte do kapsy

10

Pokud nebude držet, přepíchněte ji párátkem anebo jemně svažte kuchyňským provázkem

11

Naplněné kapustové listy položte na pekáček

12

Podlijte trochou vývaru a dejte zapéct na 20 minut

13

Pokud nechcete, aby byly kapusty zeshora křupavé, přikryjte pekáček alobalem.

14

Pokud nemáte pohanku v oblibě, nahraďte ji vařenou rýží.