Voňavá polévka z červené čočky

Pro chladné podzimní a zimní večery se skvěle hodí husté polévky, které vás příjemně zasytí a navíc provoní váš domov. Vyzkoušejte naši polévku z červené čočky, která vychází z tradiční indické kuchyně.

kategorie: Polévky
počet porcí: 6
doba přípravy: 35 minut

Příprava

1

Kořeni si přichystáme do misky a promícháme. Nakrájíme si cibuli najemno a oloupeme česnek.

2

Do rozehřátého hrnce přidáme 2 polévkové lžíce kokosového oleje, na kterém osmažíme cibulku do zlatova. Přidáme směs koření, necháme rozvonět a následně přidáme prolisovaný česnek. Chvíli ho necháme opéct, ale pozor, ať nezhořkne.

3

Ke směsi přidáme lžíci husté části kokosového mléka, najemno nasekaný zázvor a plechovku loupaných rajčat. Doplníme vlažnou vodou (ve stejném objemu jako plechovka rajčat) a vývarem.

4

Necháme dusit, dokud se rajčata nerozpadnou. Pak přidáme zbytek kokosového mléka a červenou čočku. Vaříme, dokud čočka není měkká, což trvá přibližně 15 minut. Červenou čočku není potřeba předem namáčet.

5

Sevírujeme na talíř a můžeme dozdobit čerstvými bylinkami – oreganem, koriandrem nebo pažitkou.

Tip

Naše doporučení

Pokud jste milovníkem pálivých jídel, přidejte chilli papričky, nebo chilli koření. Pro doplnění sacharidů se skvěle k polévce hodí chléb naan, nebo plátek žitného chleba.