Vepřový bok po asijsku

Vepřový bok je levný kus masa, ze kterého vykouzlíte skvělá jídla. A je to jednodušší, než byste si kdy mysleli.

kategorie: Hlavní jídla

Příprava

1

Z masa odstraňte kůži a nakrájejte ho na 1,5 cm kostky

2

Začněte jej na mírném plameni opékat

3

Není nutné přidávat žádný olej, maso začne rychle pouštět vlastní tuk

4

Ten by pak měl jemně bublat.

5

Maso je správně vypečené, když má po všech stranách zlato-hnědou kůrku

6

Trvá to asi 30 minut.

7

Před odstavením masa nakrájejte cibuli najemno, utřete česnek a připravte si ostatní ingredience.

8

Vypečené maso dejte stranou, tuk slijte, ale trošku ho v pánvi či kastrolu nechte

9

Do kastrolku přidejte cibuli

10

Až zesklovatí přidejte zázvor, koriandr, čili, česnek a nechte vše rozvonět

11

Přidejte Tamari a vodu, zamíchejte a na mírném ohni chvíli povařte.

12

Nakonec přidejte odložené kousky masa a pár kapek praženého sezamového oleje a nechte prohřát

13

Pokapejte limetkou a promíchejte.

14

Podávejte s dlouhozrnnou rýží a zeleninou, například fazolovými lusky

15

Tuto přílohu hravě připravíte během doby, kdy se bude opékat maso.

16

Ozdobte sezamovými semínky a čerstvým zázvorem.

17

Tipy:

18

▪ Nepoužívejte sůl, sojová omáčka je výrazně slaná

19

I rýži můžete osolit o něco méně, chutě se tak dokonale vyrovnají

20

▪ Z vaření vám zbyde vepřové sádlo k dalšímu použití

21

▪ Kůži využijte na sulc anebo zkuste smažené vepřové kůžičky, které jsou výbornou pochoutkou k pivu