Velikonoční hlavička – vegetariánská

Množství uvádíme na 1 muffinový plech (12 kousků)

kategorie: Recepty
počet porcí: 4
doba přípravy: 60 minut

Příprava

1

Veku nechte den rozbalenou odležet.

2

Tempeh můžete, ale nemusíte dát na 15 min povařit

3

Veku nakrájejte na kostičky 1-1,5cm a vložte do velké mísy anebo do velkého hlubokého plechu

4

Pokropte zeleninovým vývarem

5

Veka by měla být navlhlá, ale nikoliv úplně nasáklá.

6

Troubu rozpalte na 170 °C.

7

Tempeh nakrájejte na kostičky a nechte vystydnout.

8

Žloutky umixujte s máslem a cca 1 čajovou lžičkou soli do pěny.

9

Kopřivy spařte, vymačkejte z nich vodu, všechny bylinky nasekejte

10

V nádivce to s bylinkami funguje stejně jako v karlovarském knedlíku

11

Ať jich tam dáte sebevětší množství, prostě se tam vejdou.

12

Vše smíchejte rukama dohromady.

13

Vyšlehejte tuhý sníh a lehce ho vmíchejte ke zbytku.

14

Naplňte do vymazané formy a pečte 30-40 minut.

15

Naši kluci mají rádi křupavou kůrčičku, tak jsme pekáč vložili v troubě na vyšší patro.