Tortily s kořenovou zeleninou na kari

Kořenová zelenina v netradičním podání bude bavit vás i děti. Celé jídlo je navíc hotové za půl hodiny a zvládne ho připravit každý začátečník.

Recept pro vás připravila Veronika z My Simple Dish.

 

kategorie: Hlavní jídla
počet porcí: 4
doba přípravy: 30 minut

Příprava

1

Jako první si připravíme pečenou zeleninu. Všechnu zeleninu si oloupeme a pokrájíme na tenké proužky

2

Zeleninu přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme kari kořením, zalijeme lžící olivového oleje a vše spolu důkladně promícháme

3

Pečeme při 200°C cca 20 minut, než je zelenina opečená a zlatavá

4

Mezitím co se  peče zelenina si připravíme kuřecí maso (můžete použít i krůtí). Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme

5

Rozpálíme pánev a na lžíci olivového oleje maso opečeme

6

Tortily si ohřejeme buď v mikrovlnné troubě nebo na sucho na pánvi z obou stran opečeme

7

Tortilu lehce potřeme bílým jogurtem, na jogurt přijde pečená zelenina a nakonec maso. Veronika ještě přidala klíčky řeřichy

8

Tortilu zabalíme a můžeme podávat

Tip

Naše doporučení

Zelenina bude ještě lepší, pokud ji po dopečení lehce pokapete citronem