Strašidelné čarodějnické prstíky

kategorie: Dezerty
počet porcí: 6
doba přípravy: 40 minut

Příprava

1

Připravte si těsto: nechte změknout máslo a poté všechny ingredience, kromě celých mandlí, v míse smíchejte dohromady a vypracujte vláčné, konzistentní těsto. Nejlépe to jde rukama

2

Nechte ho v lednici odležet minimálně 30 minut

3

Troubu předehřejte na 160 °C, 2 plechy lehce vymažte máslem – postačí zbylým obalem z másla

4

Z kousků těsta uválejte a nařežte jednotlivé válečky, ze kterých budete tvořit prstíky

5

Palcem do každého prstíku udělejte 2 důlky na místech mezi klouby a ve vyvýšených částech, tedy na vzniklých kloubech udělejte několik zářezů nožem – „vrásky“

6

Myslete na to, že pečením se prstíky zvětší, dělejte je proto raději tenčí. Těsto vyjde na cca 25 prstů

7

Do špiček prstů lehce zatlačte mandli a vytvořte důlek na nehet

8

Do důlku dejte trošku červeného džemu a vraťte zpět mandli – džem povyleze kolem a vytvoří dojem krvavého prstu

9

Pečte asi 20 minut, prstíky vyndejte hned jak začnou zlátnout

10

Nechte je vychladnout a můžete servírovat

Tip

Naše doporučení

Vytvořte na prstech i bradavice - před pečením na vymodelované prsty jemně přimáčkněte kuličky nového koření, nebo pepře