Španělská sangría

Tradiční španělský nápoj, který je ztělesněním léta na Pyrenejském poloostrově, vás při vysokých teplotách příjemně osvěží. Je plný ovoce a při jeho popíjení se zaručeně budete cítit jako na dovolené. Navíc vám příprava zabere jenom několik minut.

kategorie: Drinky a koktejly
počet porcí: 6
doba přípravy: 20 minut

Příprava

1

Vymačkáme šťávu z jednoho pomeranče a jedné limetky do velké karafy nebo 2l džbánku.

2

Druhý pomeranč a druhou limetku nakrájíme na kolečka, broskve zase na menší kousky a přidáme do džbánku nebo karafy.

3

Přilijeme láhev vína a 500 ml sody.

4

Přidáme třtinový cukr podle chuti a nápoj promícháme. Měl by být ideálně lehce nasládlý.

5

Nápoj chutná nejlépe vychlazený, necháme ho tedy odpočinout v lednici nebo přidáme kostky ledu.

Tip

Naše doporučení

Pokud chcete mít nápoj více alkoholický lze nahradit sodu sektem a nebo přidat dvě lžíce vodky.