Slovenská vánoční kapustnica

Nejste milovníkem rybí polévky? Zkuste tento rok něco jiného, třeba tradiční slovenskou kapustnici neboli zelňačku.

kategorie: Polévky
štítky: ,
počet porcí: 6
doba přípravy: 60 minut

Příprava

1

Do hrnce dáme vařit zelí i s nálevem (podle potřeby dolijeme vodu), přidáme nasekanou cibuli, bobkové listy a umyté, na malé kousky nakrájené maso a předem namočené houby.

2

Když maso i houby změknou, přidáme rajčatový protlak, umytou klobásu a dobře provařenou jíšku připravenou ze slaniny, mouky a vody. Spolu ještě provaříme a dochutíme solí, pepřem a rozetřeným česnekem.

Tip

Naše doporučení

Pokud chcete mít polévku bezlepkovou, nahraďte jíšku nastrouhanou bramborou.