Slaný dýňový koláč

Podzimní večeře pro celou rodinu, ale také hezká pozornost na návštěvu. Ochutnejte slaný dýňový koláč v podání Daniely z ivf_mama_from_prague.

kategorie: Hlavní jídla
počet porcí: 6
doba přípravy: 90 minut

Příprava

1

Veškeré ingredience na těsto smíchejte v míse a vypracujte hladké těsto. Dejte ho na hodinu odpočívat do lednice

2

Mezitím si na sádle osmahněte nahrubo nakrájené cibule, očištěnou a nakrájenou dýni a natrhaný špenát. Smažte dozlatova a před koncem přidejte česnek

3

Odstavte z ohně, přidejte tvaroh, vajíčka, muškátový oříšek, pepř a sůl. Dobře promíchejte

Směs je možné rozmixovat, aby měl koláč uhlazený vzhled. S nahrubo nakrájenou zeleninou však bude vypadat také skvěle

4

Rozpalte troubu na 180°C

Rozválejte těsto a vyložte jím formu na koláč. Těsto párkrát propíchněte vidličkou. Poté vlijte zeleninovou směs

Zbytek těsta využijte buď na klasické mřížkování anebo na podzimní listy, či jinou dekoraci

5

Pečte  30-40 minut