Fresh recepty - Předkrmy a k zakousnutí
Silvestrovské chlebíčky zdravěji
Vsaďte na dobrý chléb, kvalitní suroviny a máte téměř vyhráno. Zde jsou tři tipy na vynikající kombinace, které pro vás přípravila Martina z Vařeniště.
Příprava
Chlebíček s pečenou cuketou a hummusem
Cuketu nakrájejte na plátky silné 3 – 5 mm. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, potřete olivovým olejem, posolte a vložte do trouby na 200 °C. Pečte dozlatova
Slunečnicová semínka opečte nasucho na pánvi
Chléb nakrájejte a potírejte hummusem, ozdobte zchladlou opečenou cuketou, posypejte semínky a naklíčenou řeřichou
Sýrový chlebíček
Chléb nakrájejte na plátky a potřete dobrým krémovým sýrem. Ozdobte polníčkem, rozkrojenými rajčátky a čerstvým farmářským sýrem. Posypejte najemno pokrájenou cibulkou
Avokádový chlebíček s vejci
Avokádo rozmačkejte vidličkou, zakápněte pár kapkami citronové šťávy. Přidejte trochu krémového sýra, osolte a promíchejte (stačí lžíce na polovinu avokáda)
Chléb nakrájejte a potřete avokádovou pomazánkou. Ozdobte rukolou, nakrájeným vejcem a posypejte sezamovými semínky