Salát s krevetami, křupavou cizrnou a květákem

Salát, který vám bude chutnat v létě i zimě. Z vařečky Martiny z blogu Vařeniště.

počet porcí: 2
doba přípravy: 45 minut

Příprava

1

Troubu předehřejte na 180 °C (horkovzduch)

2

Cizrnu promíchejte se 2 lžičkami oleje, římským kmínem, uzenou paprikou, špetkou soli a pepře. Rozložte na polovinu plechu s pečicím papírem

3

Květák rozeberte na drobné růžičky. V misce promíchejte s olejem, špetkou soli a česneku. Rozložte na plech vedle cizrny. Dejte péct na zhruba 20 minut

4

Krevety oloupejte a zbavte střívek. Vložte do misky a pokapejte pořádně citronem. Nechte odležet pár minut a potom na olivovém oleji opečte do oranžova a osolte

5

Cuketu nakrájejte na proužky, avokádo na kostičky. Přidejte salátové listy. Pokapejte olivovým olejem, osolte a prsty zlehka promíchejte

6

Nandejte salát na talíře, posypejte cizrnou a květákem, navrch vyskládejte krevety, lehce zakápněte citronem a javorovým sirupem

Tip

Naše doporučení

Z oleje, citronové šťávy a javorového sirupu vidličkou vyšlehejte zálivku a poté vmíchejte do salátu. Chutě se lépe propojí a salát bude šťavnatější