Rizoto s medvědím česnekem

Pro přípravu rizota používejte větší plochou pánev.

kategorie: Hlavní jídla
štítky: , , ,
počet porcí: 2
doba přípravy: 40 minut

Příprava

1

Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte na rozehřátém oříšku másla

2

Přidejte rýži (neproplachovat) a jen krátce orestujte – nic se nesmí přichytit.

3

Přilejte víno a na středním plameni nechte veškerou tekutinu odpařit

4

Můžete začít postupně přilévat vývar a za STÁLÉHO míchání nechat vstřebat, opět přilít vývar a opět za stálého míchání nechat vstřebat a tak pořád dokola, až bude vaše rizoto al dente (celý proces trvá zhruba 20 minut).

5

V této fázi nechte odpařit část tekutiny, pokud ji máte ještě moc, anebo část přilijte, tak aby mělo rizoto tekutiny dostatek (ještě část vstřebá)

6

Odstavte z ohně, vmíchejte oříšek másla, trochu pepře a parmazán dle chuti.

7

Nasekejte medvědí česnek, vmíchejte do rizota a ihned podávejte.

8

Tipy:

9

– pokud budete mít zeleninový vývar již osolený, rizoto nemusíte solit, případně jen lehce přisolíte; pozor, parmazán také dodá slanou chuť

10

– jako ozdoba postačí lístek medvědího česneku

11

– rizoto můžete doplnit i masem, my jsme přidali vepřovou panenku