Restovaná růžičková kapusta

Jednoduše připravené kapustičky můžete jíst jen tak, anebo je servírovat jako přílohu k rybě či k jednoduše upravenému masu.

kategorie: Přílohy
štítky: , , ,
doba přípravy: 20 minut

Příprava

1

Umytým kapustičkám odřízněte košťálek (pokud je to potřeba) a překrojte je na poloviny.

2

Na pánvi rozehřejte lžíci másla a osmahněte na něm kapustičky z obou stran 2–3 minuty. Měly by chytit barvu, ale ne se spálit!

3

Slaninu můžete přidat na začátku. Nebo ji udělejte zvlášť a přidejte ke kapustičkám až na konec – bez vyškvařeného tuku.

4

Osolte a opepřete dle své chuti.

Tip

Naše doporučení

Posypte kapustu oblíbeným měkkým sýrem a zakápněte balsamicem. Nebo ještě jinak: přidejte šlehačku s vysokým obsahem tuku a nechte ji rychle probublat až trochu zhoustne. Smetana natáhne výpek a krásně zateče do kapustových lístků. Pokrm bude s těmito úpravami sytější, postačí k němu kousek kvalitního celozrnného pečiva.