Řecký salát se steakem z tuňáka

Řecký salát je klasika, bez které si nedokážeme představit léto. Připravte si klasický řecký salát se sýrem feta a nebo ho zkuste jako my se steakem z tuňáka.

kategorie: Hlavní jídla
štítky: , ,
počet porcí: 6
doba přípravy: 60 minut

Příprava

1

Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky, okurky a rajčata nakrájíme na větší kousky a cibuli na tenší klínky. Všechnu zeleninu osolíme, opepříme, přidáme oregano, zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou. Všechno společně promícháme.

2

Tuňáka umyjeme a osušíme, poté ho z obou stran potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.

3

Pánvičku pořádně rozehřejeme. Pak na ni dáme tuňáka, kterého opékáme přibližně 1 minutu z každé strany, aby uvnitř zůstal syrový (nebo podle chuti).

4

Na každý steak přidáme oříšek másla, pánvičku přikryjeme a necháme steaky 5 minut odpočinout.

5

Steaky servírujeme nakrájené na plátky spolu se salátem.

Tip

Naše doporučení

Můžete podávat také s opečenou bagetkou nebo s pečenými bramborami s bylinkami.