Rebarborový crumble

Rychlá a jednoduchá verze oblíbeného dezertu.

kategorie: Recepty
štítky: ,
počet porcí: 4
doba přípravy: 30 minut

Příprava

1

Troubu předehřejte na 200°C

2

Z listového těsta vyřízněte čtverec a položte rovnou na plech s papírem na pečení

3

Všechny 4 okraje těsta založte na šířku cca 1 cm, čímž se po upečení vytvoří vyvýšený okraj.

4

Rozdrťte sušenky a posypte jimi rovnoměrně střed těsta (ne založené okraje)

5

Sušenek použijte akorát tolik, aby pod nimi nebylo vidět těsto.

6

Řapíky rebarbory překrojte na takovou délku, aby se přesně vešly na střed těsta

7

Buď je namočte ve vodě a obalte v cukru, anebo je rovnou položte na těsto se sušenkami a cukrem jen posypte.

8

Navrch dejte 4 slaboučké plátky másla

9

Okraje těsta potřete vajíčkem

10

Pečte asi 20 minut, nežž budou okraje těsta zdvižené a zlatavé.

11

Před dokončením vyšlehejte na ¾ šlehačku, přidejte creme fraiche a došlehejte

12

Šlehačkový krém dezert báječně chuťově pozvedne.

13

**Tipy:**

14

– Pokud máte rádi méně sladké dezerty, cukru použijte jen 3-4 lžíce.

15

– Zbytek těsta, které jste nepoužili na crumble, položte na plech pokrytý pečícím papírem, potřete vajíčkem, posypte hrubou mořskou solí a slunečnicovým semínkem/ mákem/ sezamem/ dýňovým semínkem/ sladkou paprikou… Těsto rozkrájejte na menší kousky a trochu je od sebe odsuňte, aby byl mezi nimi prostor aspoň 1 cm

16

V troubě rozehřáté na cca 180°C upečte dozlatova.