Quiche z červené řepy

Quiche z pečené červené řepy stojí za to vyzkoušet. Jedná se o tradiční kombinaci surovin, ovšem v méně tradičním provedení, které si může doma každý variovat dle svých zvyklostí.

Za recept vděčíme paní Evě Hrachové, která za něj od nás získává bedýnku plnou BIO ovoce a zeleniny.

 

⭐️ SOUTĚŽ O BEDÝNKU V HODNOTĚ 500 Kč! ⭐️Pošlete nám recept s červenou řepou v hlavní roli. 👩‍🎤 Nejlepší recepty…

Zveřejnil(a) Fresh bedýnky dne Středa 9. října 2019

počet porcí: 8
doba přípravy: 110 minut

Příprava

1

Řepy oloupejte, omyjte, potřete olejem, okořeňte a zabalte do alobalu. Pečte cca 50 minut na 200 °C

2

Mezitím připravte křehké těsto = rozkrájené máslo ručně smícheje s moukou a solí, vznikne něco jako drobenka. Potom přilejte 2/3 vody a rychle zpracujte do podoby placky. Pokud se drobí, přidávejte postupně zbytek vody. Uložte do lednice

3

Upečenou řepu oloupejte a nakrájejte na kostky 0,5 – 1 cm

4

Chladné těsto vyválejte do placky cca 0,5 cm vysoké a rozprostřete do vymazané formy, nechte zvýšené okraje. Propíchejte vidličkou, položte na těsto papír na pečení a zatížte bílými fazolemi/hrachem/rýží… a dejte předpéct na 180 °C na cca 8 minut. Po vytažení z trouby ihned potřete trochou rozkvedlaného vajíčka (vytvoří se tenká nepropustná vrstva a těsto nebude vlhnout). Korpus nechte venku a pusťte se do přípravy náplně

5

Sýr nastrouhejte, promíchejte s kostkami řepy a rozkvedlanými vajíčky, osolte a okořeňte, nalijeme do korpusu a posypte nasekanými ořechy. Pečte asi 40 minut na 180 °C do zezlátnutí těsta a ztuhnutí náplně

Tip

Naše doporučení

Upečte řepu ve slupce, chuť bude koncentrovanější, jako když pečete brambory v horkém popelu