Profiterolky

Pokud z receptu vynecháte sýr, máte základní odpalované těsto, které se používá na věnečky, nebo větrníky.

kategorie: Recepty
štítky: , , ,
počet porcí: 1
doba přípravy: 50 minut

Příprava

1

Troubu předehřejte na 220 °C.

2

Mléko, vodu a máslo se solí přiveďte k varu

3

Přidejte mouku a ihned rychle míchejte

4

Za chvilku se vytvoří těstíčko

5

Na dně se vytvoří škraloup

6

Pořád míchejte, ještě asi 2 minuty

7

Těsto dejte do nádoby na mixování a nechte asi 5 minut odpočívat

8

Mezitím si můžete připravit 2 plechy s pečícím papírem a umýt hrnec

9

🙂

10

Do těsta zašlehejte vejce, jedno po druhém

11

Vždy důkladně zašlehejte jedno, teprve potom přidejté druhé atd

12

Pokud se vám těsto po přidání vejce rozdělí, šlehejte dále, opět se změní na hladkou hmotu.

13

Nakonec jen rychle vmixujte anebo vmíchejte nastrouhaný sýr.

14

Hned začněte těsto dávat na plech

15

My jsme použili 1 polévkvou lžíci na 1 profiterolku

16

Těsto nemusíte nijak tvarovat, prostě jen udělejte hromádky s dostatečnými mezerami, protože těsto zdvojnásobí svůj objem

17

Těsto se nesmí roztékat, drží tvar.

18

Oba plechy dejte do trouby a snižte teplotu na 180 °C

19

Po dobu aspoň 15 minut neotvírejte troubu! Pokud bude nutné, po 15-20 minutách plechy prohoďte a nechte dopéct ještě asi 10 minut

20

Bulky jsou hotové, až se jim začne tvořit zlatavá kůrka (pokud je děláte na sladko, na kůrku čekat nemusíte)

21

Proces pečení sledujte přes dvířka, je možné, že budou bulky hotové dříve.

22

My jsme nechali profiterolky vychladnout a použili jsme je jako minihoustičku na hamburger.

23

Navrstvili jsme vlastní bylinkovou majonézu, masové kuličky, slaninu, rajče a salát.

24

Těsto vyšlo na 20 ks o průměru cca 5 cm.