Poznejte české čokoládové manufaktury

Chocolate Hill

Zakladatel brněnské čokoládovny Chocolate Hill si prošel výrobou čokolády od A do Z. Předtím, než začal Tony Branč vyrábět čokoládu prémiové kvality u nás, vydal se na Grenadu, aby poznal kakaovníky pěkně zblízka. Prošel si celým procesem od pěstování, přes sklizeň až po samotnou výrobu tabulkové čokolády. Po návratu si našel parťáka, se kterým založili čokoládovou manufakturu v Brně.

„Naše čokoláda je produktem vášně, lásky k řemeslu, poctivé práce a porozumění čokoládě jako takové.“

 

Ajala

Zakladatelé čokoládové manufaktury Ajala, rovněž z Brna, se nechali inspirovat první republikou. Všimnout si toho můžete na první pohled, dle krásných motivů na ručně tištěných obalech. Věděli jste ale, že za první republiky bylo Československo třetím největším zpracovatelem kakaových bobů na světě?

V Ajale vyrábí čokoládu kombinací moderních i dávno zapomenutých metod a postupů tak, aby nechali vyniknout jedinečnou chuť prvotřídních kakaových bobů.

Bean to Bar

Čokolády Ajala i Chocolate Hill se vyrábí metodou Bean to Bar aneb od bobu až po tabulku. To znamená, že manufaktura vyrábí čokoládu přímo z kakaových bobů, tedy má pod kontrolou všechny základní suroviny.  Nenakupují čokoládové polotovary, které by pak pouze rozpouštěli, doplňovali levnými oleji a dochucovali. V českých čokoládovnách Ajala a Chocolate Hill si pečlivě vybírají dodavatele i samotnou odrůdu kakaových bobů.

Z jakých kroků se skládá výroba čokolády?

Jedná se o několikadenní proces počínající každou čerstvou dodávkou kakaových bobů.

  1. Kontrola kvality
  2. Třídění a čištění kakaových bobů
  3. Pražení
  4. Odslupkování a drcení
  5. Mletí
  6. Temperování a odlívání do formiček
  7. Chlazení, kontrola a balení

 

OCHUTNAT BIO ČOKOLÁDU