Portobello burger s pečenou paprikou

Bezhousková varianta burgru s masem provoněným bylinkami, svěžím dresinkem a pečenými paprikami. Recept pro vás připravila Martina z vareniste.cz.

kategorie: Hlavní jídla
počet porcí: 2
doba přípravy: 45 minut

Příprava

1

Červenou papriku zprudka opečte, dokud se na ní nebudou dělat černé velké puchýře. Toto se lépe připravuje v troubě a je dobré si připravit předem. Opečenou papriku vložte opatrně do igelitového sáčku a nechte zapotit. Poté oloupejte, vyberte semínka a otřete papírovou utěrkou. Nakrájejte na pruhy

2

Žampiony lehce potřete olejem a dejte grilovat, dokud se trochu nescvrknou. Začněte opékat spodkem klobouku vzhůru. Lehce vnitřek posolte. Během grilování opatrně obracejte

3

Mleté maso ochuťte bylinkami, solí a pepřem a vytvarujte karbanátky. Lehce potřete olivovým olejem a z obou stran grilujte

4

Promíchejte suroviny na dresink

5

Klobouk potřete dresingem, obložte salátem, pár kousky pečené papriky, plátky okurky a položte maso. Potřete dresinkem a přiklopte druhým kloboukem

Tip

Naše doporučení

Vyzkoušejte i jednohubkové verze s malými žampiony