Polévka z kotrče na styl dršťkové

Před tepelnou úpravou je nutné kotrč důkladně očistit, protože v záhybech se drží hlína. Nám se osvědčilo jej proprat v několika vodách a poté nechat okapat na utěrce.

kategorie: Polévky
doba přípravy: 30 minut

Příprava

1

Očištěný kotrč natrhejte anebo nakrájejte na menší kusy

2

V kastrolku roztopte máslo, přidejte utřený česnek, pepř, mletou papriku a sušenou majoránku

3

Nechte koření rozvonět, přidejte natrhaný kotrč a hned zalijte vývarem. Na mírnějším ohni vařte 15-20 minut, až budou houby měkčí

4

Dochuťte a můžete servírovat

5

Tip:

Tip

Naše doporučení

Do polévky se hodí i na kostičky nakrájená kořenová zelenina anebo brambor. Uvařeným rozmixovaným bramborem lze polévku zahustit