Polévka z bílého chřestu s jarní cibulkou

Tento recept pro vás připravila Lenka Formánková z blogu 1000chuti.cz

kategorie: Polévky
počet porcí: 2
doba přípravy: 20 minut

Příprava

1

Jarní cibulku nakrájejte, česnek najemno nastrouhejte a se špetkou pepře a lžičkou soli vše zpěňte na másle po dobu pěti minut.

2

Škrabkou oloupejte bílý chřest. Špičky není třeba loupat – stačí chřest oloupat od špiček dolů. Z tlustého konce odkrojte dva centimetry tvrdšího stonku. Chřest nakrájejte na třícentimetrové kousky a přidejte k cibulce, krátce osmažte.

3

Vše zalijte dvěma hrnky vody. Přiveďte k varu, vařte 10 minut.

4

Mezitím ve smetaně rozmíchejte dva vaječné žloutky.

5

Po deseti minutách vaření polévku rozmixujte ručním mixérem do krémové konzistence. Za stálého míchání přilijte směs smetany a žloutků a opět lehce promixujte. Odstavte z ohně.

6

Na konec do polévky rozmíchejte jednu lžíci citronové šťávy a dochuťte solí a pepřem.

7

Na talíři posypte petrželkovou natí a ihned podávejte.