Fresh recepty - Polévky
Polévka z bílého chřestu s jarní cibulkou
Tento recept pro vás připravila Lenka Formánková z blogu 1000chuti.cz
Příprava
Jarní cibulku nakrájejte, česnek najemno nastrouhejte a se špetkou pepře a lžičkou soli vše zpěňte na másle po dobu pěti minut.
Škrabkou oloupejte bílý chřest. Špičky není třeba loupat – stačí chřest oloupat od špiček dolů. Z tlustého konce odkrojte dva centimetry tvrdšího stonku. Chřest nakrájejte na třícentimetrové kousky a přidejte k cibulce, krátce osmažte.
Vše zalijte dvěma hrnky vody. Přiveďte k varu, vařte 10 minut.
Mezitím ve smetaně rozmíchejte dva vaječné žloutky.
Po deseti minutách vaření polévku rozmixujte ručním mixérem do krémové konzistence. Za stálého míchání přilijte směs smetany a žloutků a opět lehce promixujte. Odstavte z ohně.
Na konec do polévky rozmíchejte jednu lžíci citronové šťávy a dochuťte solí a pepřem.
Na talíři posypte petrželkovou natí a ihned podávejte.