Polenta z čerstvé kukuřice s rybou

Polenta z čerstvé kukuřice má podstatně sladší chuť, než polenta instantní. Je méně sytá a je řidší.

Různým obohacením základního receptu jednoduše připravíte sladkou snídani, samostatné hlavní jídlo i slanou přílohu.

Základní polenta je také výbornou, přirozeně sladkou složkou pro přesnídávky.

kategorie: Recepty
doba přípravy: 40 minut

Příprava

1

Ořežte kukuřičné klasy a uvařte obilky kukuřice ve vařící osolené vodě anebo vývaru (množství vody těsně pod úrovní kukuřice),. Vařte cca 15 min – do změknutí

2

Dvě vrchovaté lžíce kukuřice si odložte na později

3

Pomalu osmažte na kousky nakrájenou slaninu do křupava a ke konci přidejte nasekanou šalvěj

4

Během smažení slaniny rozmixujte uvařenou kukuřici s vodou, ve které se vařila, postavte opět na oheň a za stálého míchání přiveďte do konzistence pudinku

5

Vzniklou polentu smíchejte s máslem (polenta ho snese poměrně hodně), parmezánem, slaninou s šalvějí a celými kousky odložené kukuřice

6

Osolte rybu a opečte na pánvi

7

Doplňte čerstvým listovým salátem