Fresh recepty - Dezerty
Pohankový perník
Nepečený koláč bez lepku s hruškami a jablky. Výživná podzimní snídaně i svačina z kouzelné vařečky My Simple Dish.
Příprava
Nejprve propláchněte pohanku a dejte jí vařit do mléka smíchaného s vodou
Pohanku za stálého míchání vařte cca 15 minut. Pak stáhněte z plamene a hrnec přikryjte pokličkou a nechte ještě cca 5 minut dojít
Jablka a hrušky nastrouheje a připravte si je do mísy, kam přideje i kakao a perníkové koření
Uvařenou pohanku rozmixujte na kaši a přideje k jablkům a hruškám
Vše spolu dobře promícheje, ochutneje a podle chuti ještě doslaďte javorovým sirupem
Dortovou formu (25 cm) vyložte pečícím papírem a směs do ní natlačte a dobře uhlaďte. Čím víc bude pohanka chladnout tím více bude tuhnout.
Perník dejte ztuhnout do lenice, nejlépe přes noc. Před podáváním ozdobte oŕíšky a ovocem