Pohankový perník

Nepečený koláč bez lepku s hruškami a jablky. Výživná podzimní snídaně i svačina z kouzelné vařečky My Simple Dish.

kategorie: Dezerty, Snídaně
počet porcí: 12
doba přípravy: 30 minut

Příprava

1

Nejprve propláchněte pohanku a dejte jí vařit do mléka smíchaného s vodou

2

Pohanku za stálého míchání vařte cca 15 minut. Pak stáhněte z plamene a hrnec přikryjte pokličkou a nechte ještě cca 5 minut dojít

3

Jablka a hrušky nastrouheje a připravte si je do mísy, kam přideje i kakao a perníkové koření

4

Uvařenou pohanku rozmixujte na kaši a přideje k jablkům a hruškám

5

Vše spolu dobře promícheje, ochutneje a podle chuti ještě doslaďte javorovým sirupem

6

Dortovou formu (25 cm) vyložte pečícím papírem a směs do ní natlačte a dobře uhlaďte. Čím víc bude pohanka chladnout tím více bude tuhnout.

 

7

Perník dejte ztuhnout do lenice, nejlépe přes noc. Před podáváním ozdobte oŕíšky a ovocem

Tip

Naše doporučení

15 minut před podáváním vyberte z lednice