Petrželkové pesto s vlašskými ořechy

V jednoduchosti je krása a toto pesto je superjednoduché. Použijte ho na těstoviny, k pečené zelenině, na steak, topinku nebo do krémových polévek.  Pesto v lednici vydrží týden a můžete ho i zmrazit.

kategorie: Recepty
počet porcí: 4
doba přípravy: 5 minut

Příprava

1

Do mixéru dejte vlašské ořechy a několika impulzy nahrubo posekejte.

2

Přidejte nahrubo nasekanou petrželku, nastrouhaný sýr, protlačte česnek a opět několika impulzy vše rozsekejte na menší kusy.

3

Začněte přilévat olej a mixujte, až vznikne homogenní hmota. Je možné, že nespotřebujete celý olej anebo budete potřebovat o něco více.

4

V případě potřeby dosolte.

Tip

Naše doporučení

Ořechy nejdřív nasucho opražte.