Pesto z medvědího česneku

Toto skvělé pesto se hodí jak na těstoviny, tak do risotta nebo na ozvláštnění krémových polévek. Množství ingrediencí si můžete upravit podle sebe, tak, jak to máte rádi. Pesto můžete mít hustší, nebo může mít výraznější chuť medvědího česneku. Nebojte se experimentovat.

kategorie: Dresinky a omáčky
počet porcí: 4
doba přípravy: 30 minut

Příprava

1

Do mixéru dejte mandle a posekejte je nahrubo.

2

Přidejte medvědí česnek, nastrouhaný sýr a opět posekejte.

3

Pomalu přilévejte olej a mixujte, až vznikne homogenní hmota. Je možné, že nespotřebujete celý olej, nebo ho naopak budete potřebovat o něco více.

4

Nakonec zakápněte citronovou šťávou, přidejte špetku pepře a sůl podle potřeby.

Tip

Naše doporučení

Pokud pesto uskladníte ve skleničce a pořádně zalijete olejem, můžete skladovat v lednici přibližně týden.