Pečená dýně s mletým masem

Pečená dýně s mletým masem a ovčím sýrem provoní vaši kuchyň neodolatelnou vůní. Podávaná v celku na stole vypadá fantasticky a chutná jak jinak, než báječně.

Děkujeme za inspiraci Daniele z ivf_mama_from_prague.

 

kategorie: Hlavní jídla
počet porcí: 2
doba přípravy: 60 minut

Příprava

1

Celou dýni umyjte a odkrojte vršek se šťopkou. Vnitřek dýně důkladně vydlabejte a zbavte ji tak semínek a vlásků

 

Troubu předehřejte na 180°C

2

V míse smíchejte mleté maso, sůl a nasekané lístky rozmarýnu s nakrájenými kostičkami sýra

3

Do dýně vložte kostičku másla a následně jí naplňte masovou směsí.

Pečte 30-40 minut

 

Ke konci pečení  (cca 15 min před koncem) můžete zakrýt vrškem dýně, aby i ten byl opečený

Podávejte například s opečenými bramborami s rozmarýnem

Tip

Naše doporučení

Hotovou dýni potřete rozpuštěným máslem, aby se leskla