Pečená dýně s dipem ze zakysané smetany

Zdravé chroupání večer k televizi. Připravte si klasiku, bez které si už podzimní večery neumíme představit.

počet porcí: 2
doba přípravy: 40 minut

Příprava

1

Troubu rozpalte na 180 °C.

2

Rozpulte dýni Hokkaidó, lžící vydlabejte semínka a dýni nakrájejte na asi 1 cm silná půlkolečka.

3

Dejte na plech pečicí papír, naskládejte dýni, pokapejte (nebo posprejujte) ji olivovým olejem, osolte a opepřete. Můžete přidat stroužek rozpláclého česneku a bylinky. Třeba rozmarýn nebo tymián.

4

Pečte asi 30 minut. V polovině obraťte.

5

Mezitím si připravte jednoduchý dip ze zakysané smetany. Smetanu trošku osolte, zastříkněte olivovým olejem a přidejte jeden rozmačkaný stroužek česneku.

6

Po upečení dýni naservírujte na talíř nebo do mísy a přidejte misku s dipem ze zakysané smetany. Dobrou chuť!

Tip

Naše doporučení

Pokud chcete dietnější variantu, můžete zakysanou smetanu nahradit sýrem cottage.