Mořský ďas se šalvějí

kategorie: Hlavní jídla
štítky: , , , ,
počet porcí: 3
doba přípravy: 30 minut

Příprava

1

Filet jsem naporcovala na 3 části – rozřízla jsem ho podélně, protože byl příliš vysoký (asi 4 cm)

2

Velmi snadno se s ním pracovalo a v celém velkém kusu masa nebyla ani jedna kostička

3

Do pekáčku jsem dala máslo a vložila ho do vyhřáté trouby

4

Než se máslo rozpustilo jsem nasolila rybu – jen jemně – všechny tři části z obou stran, celkem ale jen 2 lžičky soli

5

Na pekáček jsem pokladla lístky šalvěje pěkně jeden vedle druhého a jemně jsem je posypala namletým pepřem

6

Do pekáčku jsem položila rybu, posypala ji pepřem a pokladla na ni lístky šalvěje.

7

Pekáček jsem kolem dokola ryb posypala přepůlenými cherry rajčátky

8

Šup do trouby a to na 10 minut při 180 stupních

9

Když bylo hotovo, podávala jsem s bramborem vařeným ve šlupce a jemně opečeným

10

Delikátní! Nedokážu se rozhodnout, který způsob byl nejchutnější, protože všem stejně dominovala báječná chuť ryby

11

Z toho plyne, že ať ji uděláte na jakýkoli způsob, vždycky bude luxusní.