Minestrone

Zahřeje a zasytí. Rychlá a voňavá minestronka od Martiny z Vařeniště.

kategorie: Polévky
počet porcí: 2
doba přípravy: 30 minut

Příprava

1

V hrnci rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte opékat dorůžova

2

Celer a mrkev oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Cuketu nakrájejte na půl nebo čtvrtkolečka. Zeleninu přidejte do hrnce, přidejte i rozdrcený česnek. Promíchávejte při mírnější teplotě asi 2 minuty

3

Přidejte protlak a zarestujte. Podlije vývarem. Nakrájejte rajčata na větší kostky, přidejte do hrnce s bobkovým listem a lístky tymiánu. Osolte a vařte, dokud zelenina nezměkne

4

Nakonec přidejte těstoviny a cizrnu

5

Na talíři posypejte parmezánem a pokrájenou petrželkou