Meruňkový džem se skořicí – bez cukru

Meruňkový džem bez cukru vám zavařený vydrží klidně několik měsíců. Díky zralým sladkým meruňkám dodatečný cukr přidávat nemusíte, chuť bude výborná i tak.

Džem bez cukru pro vás připravila Veronika z MySimpleDish.

kategorie: Dezerty, Snídaně
doba přípravy: 60 minut

Příprava

1

Meruňky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na kostičky

2

Kostičky meruněk dejte do hrnce s tlustším dnem a přidejte špetku soli, nepřidávejte žádnou vodu

3

Takto meruňky na středním plamenu vařte, dokud pořádně nezměknou a nerozvaří se

4

Průběžně ochutnávejte. Díky soli meruňky pustí šťávu a jsou sladké. Pokud by vám to nestačilo, přidejte i cukr

5

Přidejte ještě skořici a promíchejte

6

Pokud nemáte rádi kousky, tak tyčovým mixérem promixujte a ještě chvíli povařte do zhoustnutí

7

Džemem naplňte vymyté sklenice, uzavřete a dejte do hrnce, který naplňte vodou tak, aby byly sklenice do 2/3 potopené. Takto vařte 45 minut

8

Sklenice vyndejte a otočte dnem vzhůru. Nechte je tak do úplného vychladnutí. Takto zavařený džem vám vydrží několik měsíců