Meringue dort

Pavlova, meringue, pusinky… Pořád stejný základ božského dortu, který můžete variovat donekonečna.

kategorie: Dezerty
počet porcí: 1
doba přípravy: 100 minut

Příprava

1

Předehřejte troubu na 200°C.

2

Ve větší míse ušlehejte z bílků se špetkou soli pevný sníh

3

Po částech zašlehejte cukr

4

Správně vyšlehaný je hladký, lesklý, hustý a pevný krémový sníh.

5

2 plechy vyložte papírem na pečení, na každý plech vytvarujte 2 korpusy, cca 2cm vysoké a 15cm v průměru (pokud chcete mít větší korpusy, zdvojnásobte bílky a cukr)

6

Pro symetričtější korpusy můžete obkreslit podle talířku nebo misky na pečící papír kruh, podle kterého pak budete pusinky formovat

7

Není nutné vytvarovat absolutně dokonalé tvary, spíše naopak.

8

Vložte oba plechy do trouby tak, aby byly co nejvíc ve středu, ale zároveň byl mezi nimi dostatečný prostor (3 plechy najednou nemůžeme doporučit)

9

Snižte teplotu na 135-140°C a pečte cca 1 hodinu

10

Troubu v průběhu pečení neotvírejte!

11

Po hodině by měly pusinky vypadat pevně a po celém povrchu křupavě

12

Již můžete zkontrolovat i s otevřenými dvířky

13

Pokud popis souhlasí, troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte dosušit a vychladnout.

14

Můžete se pustit do mytí, případně krájení ovoce, šlehání šlehačky, případně krémů.

15

My jsme použili pouze šlehačku bez dalšího cukru (korpusy jsou sladké dost), jahody a pistácie bez soli.

16

Pokud necháte Meringue pár hodin odležet (cca 4-6), korpusy nasají vlhkost ze šlehačky a dort pohodlně nakrájíte

17

Nejspíš to ale nevydržíte a pustíte se do něj rovnou, jako my

18

🙂