Meringue dort

Pavlova, meringue, pusinky… Pořád stejný základ božského dortu, který můžete variovat donekonečna.

kategorie: Dezerty
počet porcí: 1
doba přípravy: 100 minut

Příprava

1

Předehřejte troubu na 200°C

2

Ve větší míse ušlehejte z bílků se špetkou soli pevný sníh

3

Po částech zašlehejte cukr. Správně vyšlehaný sníh je hladký a lesklý, hustý a pevný, má krémovou konzistenci

4

Dva plechy vyložte papírem na pečení, na každý plech vytvarujte ze sněhu dva korpusy, cca 2cm vysoké a 15cm v průměru

Anebo udělejte víc menších korpusů, fantazii se zde meze nekladou

5

Pro symetričtější korpusy můžete na papír obkreslit kruhy podle talířku nebo misky a pak dle kruhů sníh formovat

6

Vložte oba plechy do trouby tak, aby byly co nejvíc ve středu, ale zároveň byl mezi nimi dostatečný prostor (3 plechy najednou nedoporučujeme)

7

Snižte teplotu na 135-140°C a pečte cca 1 hodinu. Kontrolujte přes sklo – troubu v průběhu pečení neotvírejte

8

Hotové pusinky by měly vypadat pevně a po celém povrchu křupavě. V takovém případě již můžete zkontrolovat i s otevřenými dvířky

9

Troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte dosušit a vychladnout

10

Než korpusy vychladnou, připravte si krém dle libosti a nakrájejte ovoce. My jsme použili pouze šlehačku bez dalšího cukru (korpusy jsou sladké dost), jahody a pistácie bez soli

Tip

Naše doporučení

Pokud necháte dort pár hodin odležet (cca 4-6 h), korpusy nasají vlhkost ze šlehačky a dort pohodlněji nakrájíte. Nejspíš to ale nevydržíte a pustíte se do něj rovnou :)