Mangovo-koriandrové chutney

Chutney (čatni) jsou chuťově výrazné hustší omáčky, které skvěle doprovodí méně výrazné pokrmy jako například zeleninu připravenou v páře. Obvykle jde o kombinaci ovoce, koření a bylinek. Chutney dodají nejen chuť, ale také podporují trávení.

Recept na mangovo koriandrové chutney připravila paní Danuše Siering. Více inspirace na ajurvédké recepty a tipy pro spokojené žití najdete na www.ayurvedicbreakfast.cz

kategorie: Dresinky a omáčky
doba přípravy: 10 minut

Příprava

1

Na pánvičce zkaramelizujte cukr a přidejte na kostky nakrájené mango. Osmažte a nechte vychladnout.

2

Mezitím očistěte a nakrájejte ostatní suroviny. Vše rozmixujte a užijte si chutney hned třeba na topince z celozrnného chleba.