Losos s wasabi majonézou

Rychlý recept z jednoho plechu.

kategorie: Hlavní jídla
počet porcí: 4
doba přípravy: 30 minut

Příprava

1

Nejdříve si připravte wasabi majonézu (klidně už u snídaně 🙂

2

2 vrchovaté lžíce majonézy smíchejte s jednou zarovnanou čajovou lžičkou wasabi prášku

3

Důkladně promíchejte, přikapejte cca 1 lžíci limetkové šťávy

4

Můžete lehce osolit sójovkou anebo solí

5

Wasabi majonézu nechte odstát, aby se chutě rozležely, jinak bude hořká.

6

Rozpalte troubu na 200 °C

7

Očištěte zeleninu a nakrájejte na větší kusy

8

Plech vyložte pečícím papírem.

9

Lososa na plech položte, pokapejte lehce olejem, osolte a opepřete, vmasírujte koření a nechte lososa kůží dolů

10

Posypte sezamovým semínkem.

11

Zeleninu dejte vedle lososa, opět pokapejte olejem, osolte, opepřete, posypte bylinkami a rukami promíchejte.

12

Pečte spolu cca 20 minut, dle tloušťky filetu.

13

K servírování stačí položit misku s wasabi majonézou na plech (ideálně také měsíčky citrónu) a celý ho položte na prkýnko do středu stolu

14

Strávníci můžou uždibovat anebo si každý sám nabrat svou porci

15

🙂