Lilkovo-rajčatová polévka s krutony s kozím sýrem

kategorie: Polévky

Příprava

1

Troubu předehřejte na 200°C.

2

Odřízněte lilkům stopku a podélně je rozřízněte napůl

3

Do dužiny udělejte několik zářezů – mřížku

4

Rajčata rozřízněte napůl, palici česneku příčně napůl

5

Vše hoďte na pekáč, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete

6

Pokud použijete sušené bylinky (anebo čerstvé „tužší“, jako tymián), přidejte je teď.

7

Pečte doměkka, cca 30 minut.

8

Do hrnce dejte upečená rajčata, vyloupejte česnek, lilky můžete vydlabat a slupku vyhodit anebo je použít celé

9

Vše zalijte vývarem, přiveďte k varu a nechte asi 10 minut jemně probublávat

10

Pokud použijete čerstvé, jemné bylinky, přidejte je těsně před koncem.

11

Polévku umixujte na hladý krém a dochuťte.

12

Podávejte s plátky narychlo orestovaných rajčátek a krutony s kozím sýrem.

13

Na krutony stačí v troubě opéct kolečka bagetky dozlatava, položit na ně kozí sýr a nechat ještě chvíli zapéct.

Tip

Naše doporučení

My jsme do polévky přidali také čili, abychom se trochu víc ohřáli. Pokud máte radši spíše chuť rajčat, klidně jich v poměru k lilkům použijte více.