Lahodný cizrnový hummus

Kdo by v dnešní době neznal hummus? Tato pochoutka ze Středního východu si už získala chuťové pohárky nejednoho z nás. Zkoušeli jste si ho někdy připravit doma? Skvěle se hodí jako lehká svačinka.

počet porcí: 4

Příprava

1

Den předem si namočíme cizrnu a necháme ji tak přes noc. Na druhý den ji uvaříme do měkka ve vodě, ve které jsme ji měli namočenou.

2

Až bude cizrna měkká, přidáme tahini, citronovou šťávu, olivový olej  a rozmixujeme dohladka. Pak dochutíme solí a pepřem, případně ještě přidáme citrón.

 

3

Hotový hummus naložíme do misky a ozdobíme semínky (např. sezamem), kořením (např. chilli, paprika), petrželovou natí a olivovým olejem.

Tip

Naše doporučení

Hummus můžete namazat na pečivo nebo ho doplnit zeleninou nakrájenou na "hranolky". Skvěle se k němu hodí mrkev, okurek, řapíkatý celer, rajče, paprika nebo ředkvička.