Lahodný cizrnový hummus

Kdo by v dnešní době neznal hummus? Tato pochoutka ze Středního východu si už získala chuťové pohárky nejednoho z nás. Zkoušeli jste si ho někdy připravit doma? Skvěle se hodí jako výživná svačinka.

počet porcí: 4

Příprava

1

Namočíme cizrnu a necháme ji tak přes noc, ideálně 24 hodin. Během této doby je vhodné jednou vodu vyměnit. Na druhý den ji uvaříme do měkka ve vodě, ve které jsme ji měli namočenou.

2

Až bude cizrna měkká, přidáme tahini, citronovou šťávu, olivový olej  a rozmixujeme dohladka. Pak dochutíme solí a pepřem, případně ještě přidáme citrón.

 

3

Hotový hummus naložíme do misky a ozdobíme semínky (např. sezamem), kořením (např. chilli, paprika), petrželovou natí a olivovým olejem.

Tip

Naše doporučení

Hummus můžete namazat na pečivo nebo ho doplnit zeleninou nakrájenou na "hranolky". Skvěle se k němu hodí mrkev, okurek, řapíkatý celer, rajče, paprika nebo ředkvička.