Kuřecí polévka s červenou řepou a pohankou

Netradiční polévka s kuřetem a červenou řepou vás navnadí na slunečné dny. A když do ní přidáte ještě pohanku, zasytí vás jako hlavní chod. Řepa je navíc známá jako elixír zdraví!

kategorie: Polévky
počet porcí: 4
doba přípravy: 60 minut

Příprava

1

Z kuřecích stehen si uděláme vývar, maso obereme.

2

Mrkev, cibuli a červenou řepu nakrájíme na větší kostky, česnek na plátky.

3

V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme zeleninu dozlatova. Poté přidáme kmín, papriku a zarestujeme 30 vteřin.

4

Zalijeme vývarem cca 1,2 litru a přivedeme k varu.

5

Pohanku uvaříme dle návodu.

6

Vaříme, dokud zelenina není měkká, přidáme kuřecí maso a uvařenou pohanku.

7

Dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

8

Ozdobíme čerstvou petrželkou.