Křupavá granola s kokosem a kakaem

Připravte si vlastní křupavou granolu s kokosem a kakaem. V uzavřené nádobě vám vydrží několik týdnů a využít ji můžete taky jako malý dárek, když jdete na návštěvu.

kategorie: Dezerty
počet porcí: 10
doba přípravy: 30 minut

Příprava

1

Ve větší míse zvlhčete ovesné vločky přibližně osmi lžícemi vody

2

Přidejte strouhaný kokos, kakao, kokosovou mouku a zalijte sirupem s rozpuštěným kokosovým olejem

3

Vše spolu pořádně promíchejte a udělejte ze směsi velkou kouli

4

Předehřejte troubu na 170°C.  Na plech vyložený pečícím papírem pak kouli rozdrobte na kousky, tak akorát na sousto. Kousky by neměly být moc přes sebe, aby se dobře propekly – pokud je potřeba, použijte dva plechy

5

Pečte cca 20 minut. Po 5 minutách občas opatrně promíchejte a granolu kontrolujte, aby se nespálila

6

Po upečení nechte granolu vychladnout a skladujte v uzavíratelné nádobě

7

Podávejte s tvarohem, jogurtem nebo mlékem

Tip

Naše doporučení

Přidejte do granoly půlené lískové oříšky