Krevety s medvědím česnekem a chřestem

Další recept, který pro vás připravila naše ambasadorka Martina z blogu Vařeniště.cz. Pochutnejte si na jemné chuti krevet, doplněných o ty nejlepší jarní plodiny.

štítky: ,
počet porcí: 2
doba přípravy: 30 minut

Příprava

1

Krevety oloupejte a očistěte.

2

Na pánvi rozehřejte 1 – 2 lžíce oleje. Česnek rozdrťte najemno a nechte rozvonět na oleji. Přidejte krevety, osolte a krátce opečte.

3

V míse smíchejte 1-2 lžíce oleje s medvědím česnekem, mátou, koriandrem, limetovou šťávou, s trochou soli a pepře. Krevety ve směsi obalte.

4

Chřest krátce povařte a pak prudce zchlaďte. Stonky párkrát překrojte a promíchejte s krevetami.

Tip

Naše doporučení

Doplňte jídlo lahodným bílým vínem z vinařství Kutná hora.