Krémová polévka z pečené kořenovky

Koncentrovanou chuť pečené zeleniny přenesete velice jednoduše i do dokonalé krémové polévky. Jednoduchý návod jak na to pro vás připravila Veronika z My Simple Dish.

kategorie: Polévky
počet porcí: 5
doba přípravy: 45 minut

Příprava

1

Předehřejte troubu na 190°C

2

Veškerou zeleninu omyjte, očistěte a nakrájejte na přibližně stejné kostičky

3

Připravte si marinádu z medu, kurkumy, zázvoru, římského kmínu, olivového oleje a soli. Vše dobře promíchejte a nalijte na zeleninu, kterou v marinádě dobře obalte

4

Takto připravenou zeleninu naskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Ještě mezi zeleninu položte několik větviček čerstvého tymiánu

5

Pečte cca 20-25 minut. Kontrolujeme a občas promíchejte, aby se zelenina nespálila

6

Pečenou zeleninu nechte chvilku vychladnout a mezitím si v hlubším hrnci rozpalte lžíci olivového oleje a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli

7

K cibuli přidejte zeleninový vývar a pečenou zeleninu

8

Tyčovým mixérem vše spolu rozmixujte do hladkého krému, můžete ještě přidat další vývar nebo vodu do požadované konzistence a hustoty

9

Na závěr přidejte ještě trochu kokosové smetany na zjemnění

Tip

Naše doporučení

Veronika doporučuje podávat se sýrovými toasty