Kořeněný dýňový koláč s kokosovou moukou

kategorie: Dezerty
počet porcí: 8
doba přípravy: 50 minut

Příprava

1

Rozehřejte troubu na 180 °C

2

Kulatou formu na pečení vymažte olejem anebo vyložte pečícím papírem.

3

Smíchejte kokosovou mouku, koření a kypřící prášek

4

V druhé míse smíchejte dýňové pyré, kokosové mléko a javorový sirup.

5

Vyšlehejte vejce do světlé pěny.

6

Spojte suché ingredience s mokrými a nakonec jemně promíchejte s vyšlehanou pěnou.

7

Směs přesuňte do formy (hustější těsto by se mělo pomalu lít)

8

Pečte cca 30 minut

9

Koláč je hotový, když špejli zapíchnutou do středu vytáhnete suchou.

10

Během pečení připravte polevu

11

V kastrolku přiveďte k varu kokosový olej, kokosové mléko a javorový sirup

12

Na středním plameni nechte probublávat, až omáčka zhoustne

13

Odstavte.

14

Oříšky nasekejte a nasucho opražte.

15

Polevu nalijte na koláč, posypte oříšky a podávejte se šlehačkou.

16

Tipy:

17

Hrnek – 2,5 dcl

18

Kokosové mléko – My většinou používáme mléko v krabičce

19

Pokud použijete to z plechovky, nechte ho cca půl hodiny v pokojové teplotě a pořádně protřepejte, aby se oddělený tuk spojil s vodou.

20

Dýňové pyré – Rozřízněte dýni napůl, vydlabejte semínka, řeznou plochu jemně potřete olejem

21

Natřenou stranou položte na plech a pečte na 180° doměkka (cca 15 minut)

22

Dýně je hotová, když skrz ní lehce projde ostrý nůž.

23

Nechce trochu zchladnout a vydlabejte dužinu, rozmačkejte ji vidličkou anebo rozmixujte

24

Z 1 středně velké dýně Sweet dumpling získáte 1 ½ – 2 hrnky pyré.

25

Šlehačku můžete vyšlehat spolu s creme fraiche.