Kokosový cheesecake s bílou čokoládou

Nepečený cheesecake s lahodnou kombinací kokosu a bílé čokolády. Vyzkoušejte recept od Daniely z ivf_mama_from_prague.

kategorie: Dezerty
počet porcí: 12
doba přípravy: 80 minut

Příprava

1

Korpus

Najemno rozdrcené sušenky smíchejte s rozpuštěným máslem.

Hmotou naplňte dortovou formu vyloženou pečícím papírem. K dokonalému utlačení můžete použít například sklenici.

Korpus nechte v lednici cca hodinu odpočívat.

2

Krém

Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu. Čokoládu nechte trochu vychladnout.

Mezitím si smíchejte mascarpone s kokosovým mlékem.

Pomalu vmíchejte čokoládu do krému (nesmí být horká!)

3

Na ztuhlý korpus rozprostřete krém a dejte vychladnout cca na 2-3 hodiny.

 

Hotový dortík ozdobte ovocem nebo květy.