Kokosové chipsy

Jak udělat křupavoučké kokosové chipsy? Je to jednoduché a na základní recept vám stačí kokos a sůl. Přečtěte si recept a pojďte na to.

Za recept děkujeme Petře Lněničkové, které zasíláme parádní bedýnku!

⭐️ SOUTĚŽ O BEDÝNKU V HODNOTĚ 500 Kč ⭐️Pošlete nám recept na "slaný zob" pro návštěvy, ať už na Vánoce nebo Silvestra….

Zveřejnil(a) Fresh bedýnky dne Pondělí 9. prosince 2019

počet porcí: 5
doba přípravy: 60 minut

Příprava

1

Otevřete kokos a vydlabejte z něj kokosovou dužinu. Hnědou vrstvu oloupejte škrabkou na brambory, dužinu případně omyjte a poté škrabkou nastrouhejte na plátky

2

Přidejte sůl a chilli, rukami promněte, aby byly dochucené všechny plátky

3

Rovnoměrně rozložte plátky na plech a pečte na 60°C. Průběžně kokosové plátky kontrolujte. Když jsou hotové, přestanou být poddajné a lámou se. Délka pečení záleží od tloušťky plátků, vhlkosti kokosu, konkrétní trouby…

Tip

Naše doporučení

Použijte koření anebo marinádu, jakou máte rádi. Po vychladnutí skladujte v zavařovačce