Fresh recepty - Hlavní jídla
Kapustové rolky bez masa
Kapustové rolky plněné bezmasou žampionovou směsí, zapečené s rajčatovou omáčkou. Jídlo, které můžete klidně připravit na 2 dny.
Pokud chcete omezit konzumaci masa, Veronika z My Simple Dish radí houbovo-fazolovou směs používat místo mletého masa.
Příprava
Pokud nemáte černé fazole z plechovky, uvařte je doměkka
Z hlávky kapusty otrhejte listy, snažte se je co nejméně potrhat. Opatrně z každého listu vyřízněte tvrdou část košťálu
Všechny listy pak oblanšírujte (2-3 minuty). A nechte vychladnout
Troubu rozehřejte na 180°C a připravte si náplň a omáčku
Na lžíci olivového oleje osmahněte na jemno nakrájenou cibulku a papriku
Poté zasypte trochou sladké papriky (můžete použít i ostrou, pokud máte rádi) a orestujte
Nakonec zalijte drcenými rajčaty, přidejte lahůdkové droždí a nechte projít varem
Polovinu omáčky dejte na dno pekáčku
Na náplň dejte do mixéru očištěné žampiony, kešu oříšky, řapíkatý celer a římský kmín. Rozmixujeme tak akorát, aby byla stále patrná struktura
Do připraveného mixu přimíchejte již uvařené černé fazole
Na každý list dejte část náplně a list zaviňte. Nezapomeňte list uzavŕít i po stranách
Hotové rolky skládejte do pekáčku na rajčatovou omáčku. Zbylou omáčkou pak polijte hotové rolky, přikryjte poklicí nebo alobalem a pečte ve vyhřáté troubě na 180°C zhruba 45 minut
Před servírováním posypte balkánským sýrem a microgreens