Kapustové rolky bez masa

Kapustové rolky plněné bezmasou žampionovou směsí, zapečené s rajčatovou omáčkou. Jídlo, které můžete klidně připravit na 2 dny.

Pokud chcete omezit konzumaci masa, Veronika z My Simple Dish radí houbovo-fazolovou směs používat místo mletého masa.

kategorie: Hlavní jídla
štítky: , ,
počet porcí: 4
doba přípravy: 75 minut

Příprava

1

Pokud nemáte černé fazole z plechovky, uvařte je doměkka

 

2

Z hlávky kapusty otrhejte listy, snažte se je co nejméně potrhat. Opatrně z každého listu vyřízněte tvrdou část košťálu

3

Všechny listy pak oblanšírujte (2-3 minuty). A nechte vychladnout

4

Troubu rozehřejte na 180°C a připravte si náplň a omáčku

5

Na lžíci olivového oleje osmahněte na jemno nakrájenou cibulku a papriku

6

Poté zasypte trochou sladké papriky (můžete použít i ostrou, pokud máte rádi) a orestujte

7

Nakonec zalijte drcenými rajčaty, přidejte lahůdkové droždí a nechte projít varem

8

Polovinu omáčky dejte na dno pekáčku

9

Na náplň dejte do mixéru očištěné žampiony, kešu oříšky, řapíkatý celer a římský kmín. Rozmixujeme tak akorát, aby byla stále patrná struktura

10

Do připraveného mixu přimíchejte již uvařené černé fazole

11

Na každý list dejte část náplně a list zaviňte. Nezapomeňte list uzavŕít i po stranách

12

Hotové rolky skládejte do pekáčku na rajčatovou omáčku. Zbylou omáčkou pak polijte hotové rolky, přikryjte poklicí nebo alobalem a pečte ve vyhřáté troubě na 180°C zhruba 45 minut

13

Před servírováním posypte balkánským sýrem a  microgreens