Jarní topinka s chřestem

Příprava

1

Oloupaný chřest povařte 2-3 minutky ve vařící osolené vodě s troškou másla a cukru 2-

2

Hned zchlaďte v ledové vodě, chřest vyndejte a dejte stranou.

3

V stejné vodě si můžete připravit ztracené vejce.

4

(Vodu nechte pod bodem varu, vajíčko si vyklepněte nejdříve do skleničky

5

Můžete jej pak vylít do hrnce jen tak anebo udělat v hrnci vír a vejce vylít doprostřed

6

Bílek se zatáhne a žloutek zůstane krásně tekutý, trvá to 1-2 minuty.)

7

Připravte zálivku.

8

Udělejte si topinky tak křupavé, jak máte rádi.

9

Navrstvěte na ně listy medvědího česneku, plátky avokáda, chřest, šunku a ztracené vejce

10

Vše pokapejte zálivkou, rozřízněte vejce, aby vytékal žloutek a ihned servírujte.

11

Tip:

12

*Místo zálivky můžete použít také holandskou omáčku anebo majonézu.

13

* Doporučujeme jíst příborem

14

🙂