Jarní salát s chřestem

kategorie: Recepty
štítky: , ,
počet porcí: 4
doba přípravy: 15 minut

Příprava

1

Vejce uvařte natvrdo a nechte vychladnout

2

Ideálně použijte ta z velikonoční výslužky

3

🙂 Pokrájejte je na osminky.

4

Chřest oloupejte viz

5

tip na loupání chřestu pod receptem

6

Nakrájejte na 5 cm kousky, vložte do vroucí, osolené vody a vařte 5 minut

7

Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky, okurku na malé kostičky

8

Všechno dejte do mísy, osolte, přidejte majonézu nebo sojanézu a jemně promíchejte

9

My máme tento salát nejradši s žitným chlebem.

10

Pokud si chcete přípravu urychlit, vynechte okurky a místo majonézy použijte klasickou anebo sójovou tatarku.

11

**Tip na loupání bílého chřestu:**

12

Odřízněte spodní dřevnatou část, cca 2-3 cm

13

Oloupáním chřest zbavíte vláken, která by vám v jídle vadila

14

Buďte opatrní, protože čerstvý chřest je velmi křehký

15

Loupejte rovnoměrně od hlavičky směrem dolů, začněte hned pod hlavičkou

16

Použijte škrabku na zeleninu nebo existují i škrabky přímo na chřest.

17

Pokud se vám chřest při loupání v ruce láme, položte ho na pracovní desku, přidržujte za hlavičku a postupně otáčejte a loupejte.